Hitlerio knyga „Main kampf“ tapo bestseleriu

showimage

Naujai išleista Hitlerio knyga „Main kampf“ muša visus rekordus. Pradžioje buvo planuota išleisti keturis tūkstančius egzempliorių, tačiau greitai buvo parduota 85 tūkstančiai, ir jau planuojamas šeštasis šios knygos tiražas. Leidyklos direktorius pasakė: „Šito mes nesitikėjome!”

Ar tikrai direktoriui tai buvo netikėta, galima tik abejoti. Juk vien tai, kad knyga ilgą laiką buvo uždrausta, ir nebuvo leidžiama nuo antrojo pasaulinio karo pabaigos, daro jai didžiulę reklamą, ir galima tikėtis  kad bus dar parduoti milijonai šios knygos egzempliorių visame pasaulyje.

Be to, knyga išleista visuotinos krizės metu, kai pasaulis vėl žengia į nacionalizmo, šovinizmo, antisemitizmo, bei visokių kitų „-izmų“  kilpą. Tokiu metu žmonėms reikalinga revoliucinė idėja, kuri žadėtų problemos sprendimą.

Žinoma, tai neapykanta pagrįsta idėja, nes kitos, kuria galima būtų vesti mases pirmyn, ypatingai per krizės laikotarpius, žmonija neturėjo ir iki šiol neturi. Mūsų prigimtinis egoizmas kitos kalbos nesupranta – tik kovą, neapykantą ir priešo sunaikinimą. Be priešo neįmanoma. Per visą žmonijos istoriją mes stebime egoistinio prado raidos svyravimus.

Šitie didėjančios amplitudės svyravimai nesustos tol, kol žmonija nesuvoks, kad tolimesnė nežabojama egoistinės programos raida pražūtinga visiems ir veda prie trečio ir ketvirto pasaulinių karų, kurių naikinamoji galia, skausmo ir kančių stipris neturi istorinio precedento.

Egoizmo raida reikalinga tik tam, kad žmonija anksčiau ar vėliau, pasiekusi didesnę ar mažesnę jo keliamo skausmo ribą, suvoktų gamtos sumanymą – sąmoningai išeiti iš egoistinės programos valdžios, pakylant į jai atvirkštinės programos lygmenį, kur egoistinės valdžios principą „skaldyk ir valdyk“, keičia principas „vienyk ir mylėk“, arba kitaip – „pamilk savo artimą kaip save patį“.  Tada visi turėsime vieną bendrą vidinį priešą – mus valdantį ir skaldantį egoizmą.

Vincas Andriušis

http://www.mintis.info/

Parašykite komentarą

Filed under Uncategorized

Parašykite komentarą